Deling er fint – Om oss

deling gjør alle bedre
Velkommen hit til Delingsbazaren! Knakende flott navn, eller hva? Her på siden skal det handle om deling, men deling kan jo handle om så mangt – så hva er det egentlig vi sikter til her? Det skal vi si litt om på denne siden!

Deling er et ord som kan ha tre forskjellige betydninger:

1. å skille noe slik at den hele delen blir til mindre deler eller stykker.

2. å gi noe av det man har til noen som ikke har (og det kan være mye forskjellig)

3. Å dividere, som i matematikk.

Hva er det vi skal gjøre her på denne siden?

Da har vi fått dét på det rene. Her på siden er det punkt nr. 2 som er det viktige: nemlig å gi noe av det man selv har til noen andre. Siden det ikke lar seg gjøre rent fysisk via en nettside (eller, man kan jo selvfølgelig sende ut ting og tang til leserne) så skal vi fokusere på andre ting. Vi kan dele noe vi synes er morsomt, vi kan dele noe som andre kan lære av og vi kan dele masse annen informasjon.

Vi er av den oppfatning at man ikke skal være så opptatt av å være egoistiske. Dette gjelder nærmest uansett hva, og det er knapt noe som kan være så irriterende som en som ikke vil dele. Det kan dreie seg om alt fra potetgull og en flaske brus, til tips og råd og eventuell annen kunnskap. Sharing is caring som det så fint heter og vi skal hjelpe til med alt fra tips til hvordan man sikrer seg et så godt lån som mulig til morsomme ting som vi mener at du også fortjener å få se.

Det er jo også slik at når du finner noe fint som vi har delt med deg her på disse sidene, så har du naturligvis full mulighet til å dele den videre til dine venner og bekjente. Jo flere som får ta del i det som er bra, jo bedre er det.

Er vi litt egoister?

Nå er det jo ikke slik at alle som ikke deler er egoister, men vi sitter allikevel med en liten følelse av at vi nordmenn ikke er så flinke på å dele på noe som vi oppfatter som verdifullt for oss. Kanskje ikke så rart, sier du, men vi har et godt eksempel som er erketypisk for Norge og nordmenn: multebæra!

La oss si at du treffer en kjenning en dag og så kommer dere i prat om skogen, fjellet, naturen også videre. Videre går praten over i bærplukking, og så sier samtalepartneren din: jeg plukket 5 kilo multebær i går.

Å jaså, sier du, hvor da?

Da kan du nesten være 100% sikker på at du vil få et slepende og noe tvetydig svar på hvor myras gull ble funnet, for er det noe man holder for seg selv, så er det multebæra! Den skal ikke deles nei! Jeg skal plukke 10 kilo, og jeg skal spise multer hver dag på brødskiva hele året – bare fordi det er multebær og noe mange liker!

Det er bær nok til alle, men nei, her skal jaggu myrene renskes slik at jeg får med meg hjem så mye som overhodet mulig.

Come an folkens, vi må bli flinkere på å dele på de små tingene!

Uansett; velkommen til delingsbasaren!