Hva er den beste måten å spare penger på

Synes du det er vanskelig å legge penger til side? Det skjønner vi godt, og noen ganger kjennes det bare ut som at det ikke er noe penger igjen å spare!

Hva er den beste måten å spare penger på
Les våre tips om hvordan du sparer penger på en best mulig måte.

Det høres så veldig lett ut, ikke sant, det å kunne legge penger til side. Det bør jo være lett, men allikevel er det slik at det er mange som sliter med dette.

Mikrospar kan hjelpe deg

Å vinne ut hva som er den beste måten å spare på er egentlig ikke noe hokus pokus, og det er i så måte én ting som gjelder: du må få det til å gå av seg selv!

Hvis du hver eneste måned skal logge deg inn på nettbanken for å sette penger til side på en annen konto vil det bli vanskelig. Det blir på en måte en ekstrajobb som man rett og slett ikke gidder, og da må man finne en annen måte å gjøre det på.

Den ene muligheten du har er å sette et fast trekk på kontoen din hver måned. Da kan du overføre et bestemt beløp til en annen konto som du ikke har tilgang til med bankkort. Et annet alternativ er å føre penger over til en fondskonto, men her snakker vi et lengre spareperspektiv, og da minimum 5 år.

En annen løsning er å begynne å bruke mikrospar. Dette er en interessant løsning som sørger for at det trekkes et gitt beløp hver gang du bruker bankkortet ditt til å betale med. Det betyr for eksempel at du kan legge inn ett trekk på 20 kroner hver gang du bruker kortet ditt. Dette høres kanskje ikke så mye ut, men du vil bli overrasket over hvor mange ganger du faktisk bruker kortet ditt i løpet av en uke. Du kan også sette et høyere trekk hvis du ønsker det, og samtidig kan du sette en maks sparegrense for hver dag.